Patroni din Argeș, amendați de ITM! Cum poți sesiza munca la negru

2,712 views

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în luna februarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeş a efectuat un număr de 172 de controale. Astfel, la 8 angajatori au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 8 de persoane. Inspectorii teritoriali de muncă au dat amenzi în valoare de 140.000 lei. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, confecții; alimentație publică, transport; construcţii, protecție și pază.

În baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 167 controale. Au fost aplicate 15 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 67.000 lei. Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; necomunicare eveniment; lipsă echipament individual de protecţie. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, alimentație publică; construcţii, protecție și pază, transport.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face în scris la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro, sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii, nr.11.

Comments

comments