În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în luna februarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeş a efectuat un număr de 172 de controale. Astfel, la 8 angajatori au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 8 de persoane. Inspectorii teritoriali de muncă au dat amenzi în valoare de 140.000 lei. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, confecții; alimentație publică, transport; construcţii, protecție și pază.

În baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 167 controale. Au fost aplicate 15 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 67.000 lei. Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; necomunicare eveniment; lipsă echipament individual de protecţie. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, alimentație publică; construcţii, protecție și pază, transport.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face în scris la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro, sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii, nr.11.

Comments

comments