Papa Francisc se va plimba prin România cu o Dacia fabricată la Mioveni

Papa se va plimba prin România cu o Dacia fabricată la Mioveni. Suveranul Pontif a apelat la brandul nostru autohton şi în 2016, într-o vizită oficială în Armenia. Papamobilul a fost un Logan. De data aceasta, se pare că papamobilul pe care Sanctitatea Sa îl va folosi în timpul vizitei în România va fi un Duster.

Papa Francisc va efectua în perioada 31 mai – 2 iunie o vizită apostolică în România. Iohannis îl va întâmpina pe Papa Francisc, pe 31 mai, la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”. Ulterior, Suveranul Pontif se va deplasa cu un papamobil, produs de Dacia, către Palatul Cotroceni, unde va fi primit în cadrul unei ceremonii oficiale pe Platoul Marinescu şi se va trece în revistă garda de onoare.

Pe 1 iunie, Papa Francisc va merge la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc, va vizita Catedrala „Sfânta Maria Regină” din Iaşi şi va participa la o întâlnire cu tineri şi familii la Palatul Culturii din Iaşi, unde va susţine un discurs.

Pe 2 iunie, Suveranul Pontif va participa la Divina Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi martiri greco-catolici la Câmpia Libertăţii din Blaj şi va avea o întâlnire cu comunitatea romă din localitate. Vizita în România a Papei Francisc se va încheia pe 2 iunie cu ceremonia plecării oficiale de pe Aeroportul Internaţional Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.