După ce s-a judecat timp de 10 ani cu Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Argeş (DJTS) pentru un teren de 1,8 hectare, situat chiar în vecinătatea Sălii Sporturilor din Piteşti, iar instanţa i-a dat câştig de cauză lui Constantin Pănescu, mai nou, patronul de la „Metabet” se vede nevoit să o ia de la capăt, deoarece Ministerul Tineretului şi Sportului vrea să recupereze de la magnatul argeşean tot ce a pierdut DJTS: terenul şi suma de 800 de milioane de lei vechi.

Dar iată şi istoria procesului care a durat un deceniu şi este pe cale să se reia. Înainte de 1989, Direcţia Judeţeană de Sport Argeş avea în folosinţă o suprafaţă de 1,8 ha de teren, situat în imediata apropiere a Sălii de Sport din Piteşti. Pe respectivul teren se afla, la acea vreme, şi o societate de stat, Ind. Complex CF SA care, ulterior, a fost transformată de omul de afaceri Constantin Pănescu în „SC Metabet”. După anul 2000, atât Metabet-ul cât şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret şi-au revendicat dreptul de proprietate asupra terenului respectiv. Vreme de 10 ani au mers părţile prin instanţe, iar, în toamna lui 2012, Pănescu a primit câştig de cauză. Întrucât patronul de la „Metabet” a cheltuit destui bani cu acest proces, la final a solicitat şi cheltuieli de judecată care s-au ridicat la aproape 800 de milioane de lei vechi. Cum Direcţia Judeţeană de Sport Argeş nu a dispus de respectiva sumă în anul 2012, Constantin Pănescu a blocat conturile DJST-ului, pe care le-a ţinut aşa până în vara anului trecut, când şi-a încasat toţi cei 800 de milioane lei vechi. La începutul acestui an însă, Ministerul Tineretului şi Sportului a deschis două noi procese împotriva magnatului de la „Metabet”. Pe de o parte, a intentat o acţiune în revendicare, prin care încearcă să recâştige cele 1,8 ha de teren, deoarece, susţin oficialii din Minister, Metabet-ul trebuia să cheme în instanţă Ministerul Tineretului şi Sportului, şi nu Direcţia Judeţeană, care nu avea calitate procesuală. Al doilea proces intentat de Minister lui Pănescu este pentru recuperarea sumei de 800 de milioane, contestând executarea judecătorească prin care omul de afaceri a intrat în posesia cheltuielilor de judecată.
„Eu nu mai înţeleg de ce au deschis aceste procese, după ce ne-am judecat 10 ani şi am câştigat! Ministerul spune că trebuia să fac acţiunea de executare asupra lui şi nu a Direcţiei, dar dacă eu am găsit banii în bugetul lor. La ce să mai merg până la Minister?! Vom vedea ce o mai ieşi până la urmă, dar nu mi se pare corect să fiu târât din nou prin tribunale“, ne-a declarat Constantin Pănescu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI