Deşi tratamentul care implică folosirea canabisului a fost aprobat în România încă din 2005, până în acest moment, din cauza lipsei restului reglementărilor legale, acesta nu a putut fi utilizat. Mai exact, medicii pot prescrie reţete pentru bolnavii care au nevoie de pastile care conţin extract de canabis şi care i-ar putea ajuta în lupta cu mai multe boli. Cancer, epilepsie sau scleroza – sunt doar câteva dintre afecţiuni.

Până acum însă, pacienţii nu au putut să obţină legal aceste medicamente. Aducerea în ţară a medicamentelor care conţin canabis constituie infracţiune, iar cei care fac asta riscă un dosar penal. Deci, nu au fost posibile nici importul, nici reglemetarea farmaceutică, nici comercializarea.

Un grup de specialişti de la Ministerul Sănătăţii va rezolva însă această problemă în curând, a declarat ministrul Sorina Pintea. Specialiştii desemnaţi trebuie să stabilească exact în ce condiţii poate fi posibilă comercializarea şi folosirea canabisului în tratamente. Procesul este însă de durată.

Comments

comments