tandaricaAutorităţile locale de la Câmpulung pun la punct ultimele detalii pentru organizarea Zilelor Oraşului, care în acest an, se vor desfăşura, pentru prima oară, pe Stadionul Municipal. Tot în perioada 14 – 20 iulie se vor desemna şi cetăţenii de onoare ai municipiului, o adevărată salbă de artişti cu renume naţional şi internaţional.   Actorul şi balerinul Thury Ştefan, Marcel Pavel, Ovidiu Lipan Ţăndărică, dar şi cunoscutul om de afaceri, managerul de la TV Muscel, şi partener al reţelei de internet la Akta, Gheorghe Pristavu, fostul director al Muzeului Municipal, prof. dr. Ştefan Pristavu,
sunt câteva din propunerile pe care consilierii locali le-au votat în şedinţa din luna iunie.
Dacă Marcel Pavel şi-a petrecut o mare parte din copilărie la Câmpulung, unde a studiat la Şcoala de Arte Plastice, Ovidiu Lipan Ţăndărică este propunerea cu care vine în acest an Norris Măgeanu, drept răsplată pentru promovarea pe care artistul o face oraşului.
Ştefan Trâmbaciu, fost director al Muzeului Municipal Câmpulung, din 1973 până în 2013, se află şi el pe lista cetăţenilor de onoare. Trâmbaciu a coordonat şi realizat lucrările „Diorama” de la Mausoleul Mateiaş, a publicat 28 de cărţi, monografii istorice, volume de documente în domeniul ştiinţei şi muzeografiei, a avut o contribuţie importantă la studierea istoriei locale, publicând peste 65 de studii şi lucrări ştiinţifice.
În ceea ce-l priveşte pe actorul Thury Ştefan, acesta a făcut parte din distribuţia unor filme sonore, precum „Nea Mărin miliardar, „Actorul şi sălbaticii”, „Veronica”, „Saltimbacii”. După ce s-a retras din activitate, Thury s-a stabilit la Câmpulung pentru a da frâu unei pasiuni pe care o are din 1970: metaloplastia. În afara expoziţiilor personale şi de grup, artistul a donat o parte din lucrările sale unor instituţii din Câmpulung.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI