Oriunde s-ar afla, militarul…rodește locul! Un caporal cultivă roşii în teatrul de operații din Afganistan

Sunt momente în viață când dorul de cei dragi și de locul în care te-ai născut și ai crescut te cuprinde tot mai mult și ai da orice să fii acolo, măcar câteva minute, pentru a retrăi acele sentimente unice.

Din păcate acest lucru nu este posibil mereu și trebuie să aștepți momentul prielnic de a merge în casa în care ai crescut sau în grădina pe care ai îngrijit-o cu dăruire și de care te-ai bucurat nespus.
Aflat în misiune în teatrul de operații din Afganistan, caporalul George Enache a încercat, pe cât posibil, să-și construiască o părticică din ”acasă” .
Astfel, militarul din Batalionul de Infanterie Protecția Forței ”Călugăreni” a reușit ceva inedit: printre pietrele afgane, a cultivat un răsad de roșii pe care acum îl îngrijește zilnic.
”L-am protejat de prima dată. Am vrut să văd dacă aici, printre pietre, o plantă poate să trăiască și să de dezvolte normal. Până acum se pare că mi-a reușit ”, ne-a mărturisit acesta.

La început nu a crezut că va reuși dar nu s-a dat bătut.

”Când eram copil mergeam la bunici. De acolo am prins taina grădinăritului. Aici este însă o provocare. Era greu de crezut că în acest sol nisipos poate trăi o astfel de plantă. Acum deja are roade. Așteptăm ca roșiile să se coacă. Probabil nu vor avea gustul celor de acasă, de la bunici, însă s-a meritat. ”, ne spune cel care este dovada vie că ”omul sfințește locul, iar nu locul pe om”, caporalul care a vrut să demonstreze că vechea zicală românească se aplică oriunde ai fi, chiar și în Afganistan  – un loc nu prea darnic pentru a putea face grădinărit.

Sursa fermierulargesean.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here