Organizaţia Salvaţi Copiii a donat un ventilator pentru suport respirator pentru nou-născuții Spitalului Judeţean din Piteşti

0
196

Organizaţia Salvaţi Copiii România a donat miercuri, 9 septembrie, secției de neonatologie a Spitalului Judeţean din Piteşti un ventilator pentru suport respirator pentru nou-născuți, în valoare de 80.000 de lei. Aceasta este prima acţiune dintr-o serie de 21 de dotări pe care Salvaţi Copiii le va face până la finalul anului, în întreaga țară.

Prin implicarea publicului larg în campaniile de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, donaţii online, donații SMS sau Direct Debit, dar şi prin sprijinul important al companiilor partenere, 1.300.000 lei vor fi investiţi în dotarea secțiilor de nou-născuți precum și în dezvoltarea de programe de educaţie și suport pentru 5.000 de beneficiari din comunități defavorizate.

Orașele vizate pentru donații sunt: Pitești, Brașov, București (2 maternități), Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Hunedoara, Petroșani, Iași, Târgu-Mureș, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Arad, Buzău, Timișoara (2 maternități), Vaslui și Cluj-Napoca.

Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost dotată până în prezent de Salvaţi Copiii cu 2 incubatoare în valoare de 90.000 lei, iar datorită acestor echipamente, 200 de nou-născuţi au fost ajutaţi să câștige lupta pentru viață.

În 2014, maternitatea din Piteşti a înregistrat 2.300 de nașteri, dintre care 250 au fost bebeluși născuți prematur. Alți 350 de bebeluși, în medie pe an, au nevoie de îngrijiri speciale asemenea prematurilor. Această unitate medicală este una de nivel II, care îngrijește nou-născuţi cu o greutate de peste 1500g și mai mari de 32 de săptămâni.

Aici se primesc prin transfer nou-născuții cu probleme din restul județului Argeș – Câmpulung, Mioveni, Curtea de Argeș, Costești, Călinești. Mortalitatea infantilă a județului Argeș este de 8,3 ‰, puțin mai mică decât media națională de 8,8‰.

„Pornim şi în acest an cu încredere şi optimism seria de dotări din cadrul programului nostru de reducere a mortalităţii infantile. Este al 3-lea an în care ajungem la Piteşti şi de fiecare dată plecăm cu promisiunea de a reveni. Din păcate, maternităţile din întreaga ţară au în continuare nevoie de mult sprijin. Din acest motiv, Salvaţi Copiii duce mai departe acest program, încercând să ajungă la cât mai mulți dintre cei pentru care lupta pentru viaţă se dă chiar în aceste maternităţi”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

În perioada 2012-2015, Salvaţi Copiii România a dotat 54 de maternități şi secţii de nou-născuți cu echipamente performante în valoare de 4.800.000 lei şi a ajutat 6.000 de mame tinere, gravide și copii cu vârste cuprinse între 0-5 ani, din comunități defavorizate.

„Prematur înseamnă născut înainte de termen, înseamnă un organism care nu este pregătit pentru mediul exterior. De aceea, prematurii au nevoie de îngrijire specială, de o atenţie deosebită, iar de cele mai multe ori au nevoie de suport respirator şi de o echipă pregătită de medici. De aceea, mulţumim Salvaţi Copiii, echipamentele donate sunt absolut necesare salvării de vieţi şi nu au stat nefolosite nici măcar un minut, de când le avem”, a precizat dr. Mihaela Vintilă, șef al secției de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Pitești.

“Până acum Salvaţi Copiii a reuşit să contribuie la salvarea a aproape 10.000 de nou-născuţi, prin echipamentele donate. Pentru mine, acest program este mai mult decât o campanie de dotare, este şi lupta mea pentru supravieţuirea celor mici, este o luptă pentru ca toate mămicile cu copii născuţi înainte de termen să plece cu ei acasă sănătoşi. Reducerea mortalităţii infantile rămâne printre problemele dramatice ale României şi trebuie să fie o prioritate pentru noi toţi”, a declarat Amalia Năstase, ambasador al campaniei.

Cei care doresc să susţină în continuare demersul Salvaţi Copiii de a reduce mortalitatea infantilă în România o pot face cu un sms lunar la 8844 cu textul ”SALVEZ”. Împreună putem susţine şansa la viaţă a fiecărui copil din România!

Mulţumiri susţinătorilor noştri: Dorna, GSK România, Reckitt Benkiser, Libris.ro. Gefco, Carrefour România, B&B Collection, OMV Petrom Gas, Michael Oil Gas Services, Heiring Impex, Agritrans Service International, BNP Baribas, Bucuresti Mall Development, Artesans del Sucre, Cargo Trans Solutions, Siramed, Dennemeyer Associates, Fan Courier Express, Air BP Sales Romania, Comau Romania, Deutek, Panduit European Solutions, Transterra Logistics, Velineo, LG Trans,  Promenada, Realitatea TV, TVR, Eventures, CFR Călători, CFR S.A, Metrorex, Cinema Pro, Holywood Multiplex, Cityplex, precum și altor companii care au ales să susțină acest demers.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 25 de ani de activitate, peste 1.150.000 copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de Organizaţie. Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here