Ordonanța pentru amânarea ratelor 9 luni de zile a fost publicată în Monitorul Oficial

Ordonanța pentru amânarea ratelor 9 luni de zile a fost publicată în Monitorul Oficial. Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre amânarea ratelor bancare.

„S-a publicat în Monitorul Oficial ordonanța pentru amânarea ratelor 9 luni de zile. Românii au la dispoziție 45 de zile să depună cererile. Cei care își plătesc restanțele atunci când depun cererea, pot primi și ei dreptul la amânare. Sunt români care au fost afectați direct sau indirect de criza sanitară, mai ales în cazul unuia dintre soți. Românii pot solicita amânarea ratelor începând de azi. Ordonanța cu ajutorul de stat a fost aprobată săptămâna trecută, iar azi metodologia de aplicare. Știm bine că amânarea ratelor până la 9 luni înseamnă costuri, dar trebuie să fim solidari. Am anunțat public, majoritatea fondurilor se duc către ministerul Sănătății. Vom suplimenta bugetul pentru plata concediile medicale. Efortul bugetar este foarte mare în acest moment. Deficitul pentru anul 2020 crește semnificativ, asta înseamnă o finanțare mai complicată. Companiile care au azi activitate și pot plăti venituri și contribuții, ar trebui să o facă. În aprilie vom face returnarea TVA” a declarat Florin Cîțu după ședința de Guvern de luni seara.

Documentul publicat explică ceea ce înseamnă venituri afectate în contextul unei situații grele pentru România direct sau indirect. În acesta se menționează că băncile nu trebuie să se limiteze doar la aceste exemple:

  • intrarea debitorului/membrilor familiei acestuia in somaj tehnic ca efect al inchiderii/restrangerii activitatii angajatorului
  • concedierea debitorului/membrilor familiei acestuia reducerea salariului debitorului/membrilor familiei acestuia
  • plasarea debitorului in carantina institutionalizata sau izolare la domiciliu, imbolnavirea cu COVID-19, si altele asemenea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here