Continuând activitățile din cadrul proiectului Educație pentru sănătate și un stil de viață sănătos, Ordinul Asistenților Medicali Argeș a desfășurat în data de 19 aprilie, cu prilejul Săptămânii ”Școala Altfel” o nouă acțiune adresată elevilor Școlii gimnaziale nr. 3 ”Ion Pillat” din Pitești.

Întâlnirea a avut ca obiectiv inițierea elevilor în acordarea corectă a primului ajutor în caz de urgență, însușirea primelor măsuri care trebuie luate în anumite cazuri de accidente până la sosirea ambulanței, învățarea tehnicilor elementare de prim-ajutor.

Nelli Homeghiu, asistent medical la Spitalul de Pediatrie Pitești și vicepreședinte al Ordinului Asistenților Medicali Argeș, împreună cu Dr. Daniela Tudan, au prezentat elevilor și profesorilor cunoștințe teoretice, aplicații practice, metode și tehnici de bază în acordarea primului ajutor.
 
Caracterul interactiv al prezentării, posibilitatea de a experimenta pe manechin manevre de resuscitare și verificarea semnelor vitale, au oferit participanților un suport informativ adecvat, un set de măsuri preventive în producerea accidentelor școlare, care să permită o reacție promptă și potrivită în acordarea primului ajutor.

“€Știm că în orice moment putem asista la situații neprevăzute, iar una dintre competențele asistenților medicali este de educație pentru sănătate a populației. De altfel, acesta este și motivul pentru care ne aflăm astăzi,aici, alături de elevi. Un curs de prim-ajutor este la fel de important ca învățarea unei formule matematice sau a declinării unui substantiv, de exemplu. Activitatea educativă desfășurată astăzi a avut un rol formativ bine definit, oferind ocazia atât elevilor, cât și profesorilor, de a participa la exerciții practice de acordare a primului ajutor. Corelarea noțiunilor teoretice cu exercițiile practice au avut un rol stimulativ, creând un cadru propice dobândirii unor tehnici de acordare a primului ajutor.  Consider că prin astfel de acțiuni pot fi determinate schimbări de atitudine, cu un puternic impact pozitiv asupra celor care își însușesc astfel de cunoștințe, dar în egală măsură și asupra celor care furnizează aceste noțiuni. Cu toții trebuie să înțelegem că de fiecare dintre noi poate depinde o viață!” a concluzionat Estera AMBRUȘ, Președinte OAMGMAMR Argeș,  la închiderea evenimentului.

 

Comments

comments