Liceeni, haideți la film! Pentru săptămâna Școala Altfel, Asociația One World România, în parteneriat cu Grupul CEZ în România, a pregătit liceeniilor din Oltenia, o altfel de activitate

Publicul licean din orasele Curtea de Arges, Pitesti, Ramnicu Valcea, Alexandria si Caracal va bifa o experienta inedita in perioada 18 – 23 aprilie, la „Scoala Altfel”, mutandu-si activitatea din salile de clasa in cinematografe si sali de festivitati.

Succesul Clubului de Film Documentar in regiunea Olteniei va fi completat de invitatia adresata liceenilor din clasele IX – XII de a se bucura de vizionarea celor mai noi filme documentare. Astfel proiectul Asociatiei One World Romania, alaturi de Romanian American Foundation si Grupul CEZ in Romania, le prezinta liceenilor filmele documentare „Jenica si Perla”, „Robotelul de Aur” si „Orice chip poarta un nume”, la mai putin de o luna de la premiera lor in Romania.

„Jenica si Perla”, film documentar care abordeaza tema prieteniei ce se leaga intre doua tinere care locuiesc la 1500 de km departare, va introduce publicul in viata cetatenilor de etnie roma din doua colturi ale Europei. Proiectia are in centru viata si visurile a doua tinere apartinand unei familii din Slovacia de Est si unei familii din Romania, dar care traieste in Paris, in transformarea acestora in femei adulte.
Filmul va fi prima experienta de acest gen ecranizata pe 18 aprilie pentru liceenii din Curtea de Arges, pe 19 aprilie pentru cei din Ramnicu Valcea si pe 20 aprilie pentru cei din Alexandria.
„Robotelul de Aur”, povestea unei sportive de performanta, va putea fi vizionat pe 21 aprilie de catre liceenii din Caracal, care au demonstrat un apetit pentru acest gen de activitate, prin organizarea unui club de film documentar One World Romania, sprijinit de asemenea de Grupul CEZ in Romania.

Elevii din Pitesti vor putea viziona pe 19 aprilie filmul documentar „Orice chip poarta un nume”, care ii va introduce in lumea trairilor supravietuitorilor din lagarele de concentrare naziste, la momentul debarcarii in portul Malmö din Suedia, 28 aprilie 1945.
Proiectiile vor fi urmate de activitati care ii vor ajuta pe elevi sa se identifice cu personajele din film. Mai multe detalii privind proiectul Asociatiei One World Romania, organizat alaturi de Romanian American Foundation si Grupul CEZ in Romania, gasiti la http://goo.gl/7xDMP1

Proiectul beneficiaza pe langa sprijinul Grupului CEZ in Romania si de cel al Inspectoratelor Scolare Judetene din Arges, Olt, Teleorman si Valcea.
Grupul CEZ in Romania invita liceenii din Oltenia sa nu rateze oportunitatea de a participa la aceste evenimente, reafirmandu-si totodata si sprijinul pentru activitatile de cultura, arta si educatie.
Departamentul Relatii Publice, Brand si Marketing CEZ Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here