Ordinul Asistenților Medicali Argeș lansează campania ,,PENTRU O VIAȚĂ FĂRĂ MASCĂ! ARGEȘUL SE VACCINEAZĂ!”

preOrdinul Asistenților Medicali Argeș lansează campania ,,PENTRU O VIAȚĂ FĂRĂ MASCĂ! ARGEȘUL SE VACCINEAZĂ!” La începutul lunii februarie, Ordinul Asistenților Medicali Filiala Argeș va lansa campania ,,Pentru o viață fără mască! Argeșul se vaccinează!”. Cu un titlu sugestiv, acțiunea reprezintă, de fapt, un restart al campaniei de vaccinare lansată încă din anul 2021.

OAMGMAMR ARGEȘ a pregătit acest proiect din necesitatea identificată la nivelul comunității argeșene. Astfel, dublul scop al campaniei  urmărește pe de o parte evidențierea rolului esențial al asistentului medical în acoperirea vaccinală, iar pe de altă parte, informarea corectă și conștientizarea de către populație a importanței pe care o are vaccinarea, arma reală împotriva virusului ce a generat pandemia de COVID-19. Pentru atingerea obiectivului, Ordinul Asistenților Medicali Argeș

îi va avea ca parteneri în această acțiune pe asistenții medicali din medicina de familie, veriga cheie a sistemului de sănătate din România și din lume. De altfel, parte a acestei ample campanii vor fi și întâlnirile din mediul online, dar și față în față, cu asistenții medicali argeșeni din cadrul medicinei de familie, reunite sub titlul

,,Provocările campaniei de vaccinare și rolul cheie al asistentului medical în acoperirea medicală”.

Inițiator al mai multor campanii de sănătate derulate la nivel județean, președintele Ordinului Asistenților Medicali Argeș, Estera Stămoiu, a evidențiat  cu fiecare ocazie, dar mai ales de la începutul pandemiei de COVID-19, rolul celor pe care îi reprezintă.

,,Asistenții medicali, indiferent de locul în care profesează, s-au mobilizat pe deplin și într-o manieră exemplară pentru a oferi, încă de la începutul pandemiei, cel mai bun sprijin populației. Ei sunt cei care au un rol important, un rol educațional și de conștientizare și au capabilitatea de a lupta împotriva ezitării la vaccin. Dialogul pe care îl pot genera, pedagogia pe care știu să o demonstreze zilnic, pot ajuta la complianța pacienților la vaccinare, asistenții medicali reprezentând un vector cheie de informare și de luptă împotriva ezitării la vaccin. Vom fi neobosiți în această campanie cu durată nedeterminată și vom angrena toate forțele și cunoștințele noastre profesionale pentru a susține asistenții medicali argeșeni și a veni, prin intermediul lor, în sprijinul populației.

Eu m-am vaccinat. La fel și copilul meu. Din dorința firească de a ne proteja sănătatea noastră și a celor din jur. Vaccinarea e un act de responsabilitate.

Campania de vaccinare pe care o lansăm curând face parte dintr-un amplu proiect intitulat ,,Spune <<DA!>> prevenției”. Ne vom îndrepta mesajul ce îndeamnă la prevenție, constant, cu fiecare ocazie pe care o să ne-o ofere acest an ,pentru că doar așa putem avea o stare bună de sănătate și putem spera la o viață lungă și de bună calitate. Începem prevenția cu acțiunea de vaccinare.

Așadar, apelul nostru pentru 2022 este: ,,Pentru o viață fără mască! Argeșul se vaccinează!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.