Organizația Mondială a Sănătății a recomandat medicilor să nu prescrie Remdesivir pacienților infectați cu COVID, punând la îndoială eficacitatea singurului antiviral aprobat pentru tratarea virusului. Medicamentul „nu e recomandat pacienților internați la spital cu Covid-19, indiferent de cât de grav sunt bolnavi, deoarece în prezent nu există dovezi că le îmbunătățesc starea sau nevoia de ventilație”.

Recomandarea se bazează pe patru studii care au implicat peste 7.000 de pacienți. Organizația mondială a precizat că certitudinea dovezilor este scăzută și nu există date certe care să demonstreze că medicamentul e benefic. E nevoie de studii suplimentare, mai recomandă OMS.

Instituția a recomandat utilizarea steroizilor pentru a trata pacienții bolnavi în stare severă de Covid-19. Steroizii sunt ieftini, se administrează pe cale orală și sunt disponibili pe scară largă.

OMS a decis, de asemenea, să suspende Remdesivirul din lista sa de precalificare, o condiție prealabilă pentru achiziții în țările în curs de dezvoltare, a declarat un oficial pentru Financial Times, potrivit hotnews.ro

Comments

comments