Noi alerte emise de ANPC în sistemul RAPEX! Patru tipuri de măști neconforme în România, printre care și unele pentru copii. Încă patru notificări ale României, în ceea ce privește alerte de măști neconforme de pe piață, au fost preluate de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX.

”Prin alertele pe care ANPC le emite în numele țării noastre, România contribuie la protejarea consumatorilor europeni, în fața produselor periculoase care pot intra pe piața UE” a declarat președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor

ANPC îi avertizează, pe acestă cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării”.

Toate cele patru tipuri de măști sunt produse în China și, potrivit autorităților, deși poartă marcajele CE, nu sunt certificate ca echipament de protecție de către un organism relevant și este posibil să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță.  Produsele nu respectă nici Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149.

Comments

comments