În perioada 3 – 10 aprilie, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, va organiza fazele naționale ale Olimpiadelor de Limbi Clasice (3-6 aprilie) și de religie (6-10 aprilie).

La Olimpiada de Latină şi Greacă veche vor participa 249 de elevi şi 42 de profesori însoţitori din întreaga țară, iar la cea de Religie, alţi 264 de elevi şi 43 de profesori însoţitori. 17 dintre olimpici sunt din Argeş: 11 la latină şi greacă veche și 6 la religie.
Elevii și cadrele didactice participante la olimpiade vor avea posibilitatea de vizita, cu acces gratuit, Muzeul Județean Argeș, Centrul de Cultură ”Brătianu” – Vila Florica, precum și Muzeul Național al Viticulturii și Pomiculturii Golești, prilej de a descoperi cultura și istoria județului Argeș.

Printre cei ce susţin organizarea în Argeş a celor două competiţii se numără şi Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului ce  şi-a asumat obligaţia de a asigura excursiile şi masa pentru copii şi însoţitorii lor participanţi la Olimpiada de Religie, precum şi Primăria Piteşti ce va asigura fondul de premiere pentru cei de la Limbi Clasice.

Consiliul Județean Argeș a suplimentat în cadrul ședinței din 26 martie suma alocată ISJ Argeș pentru organizarea olimpiadelor, de la 55.000 lei la 80.600 lei susţinând astfel diferenţa de plată până la costul real al cheltuielor de cazare şi masă ale participanţilor.
Ministerul Educaţiei însă nu a alocat nici măcar un leu pentru premiere, ci doar 50 de lei pe zi pentru fiecare copil, bani din care ar fi trebuit să se asigura cazarea şi trei mese pe zi!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI