Guvernul a aprobat actul normativ prin care numărul maxim de consultaţii la domiciliu care pot fi acordate lunar de medicii de familie a fost dublat. Dacă până acum se acordau 21 de astfel de consultații pe lună, acum medicii de familie pot oferi 42 de consultații asiguraților pe care-i au în listă.

Şi categoria pacienţilor pentru care sunt acordate consultaţii la domiciliu a fost extinsă, cuprinzându-i şi pe asiguraţii cu boli cronice sau cu un episod acut ce nu permite deplasarea la cabinet.

Tot potrivit noilor reglementări creşte şi numărul consultaţiilor care se acordă anual fiecărui asigurat, de la două la patru consulaţii. În ceea ce priveşte schimbarea medicului de familie, acest lucru va fi posibil pe baza cardului naţional de asigurări sociale şi a cererii de înscriere prin transfer.

Persoanele care nu au primit încă cardul sau cele care l-au refuzat, precum şi copiii cu vârste cuprinse între 0-18 ani, pot solicita schimbarea medicului de familie pe baza cererii de înscriere prin transfer.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI