Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a început să-i amendeze pe cei care au pariat online pe siteul Bet365 și pe alte astfel de site-uri interzise în perioada 10-30 septembrie.

Deşi iniţial se anunţase că vor fi amendaţi doar cei ce au pariat sume peste 5000 de lei, ultimele precizări ale purtătorului de cuvânt al ONJN, Andreea Iordache, arată că absolt toate persoanele care au pariat în acea perioadă vor fi amendate, indiferent de suma depusă.

„Legislația prevede că toți pariorii care au depus bani în perioada 10-30 septembrie vor fi amendați, chiar și dacă au rulat doar 5 lei. Amenzile sînt între 5.000 de lei și 10.000 de lei”

Situaţia vine ca urmare a faptului că Oficiul Naţional de Jocuri de Noroc (ONJN) a a anulat dreptul de operare al companiilor care oferă servicii de jocuri de noroc prin platforma de jocuri accesibilă prin intermediul site-ului bet365.com. Jucătorii români aveau la dispoziţie 30 de zile să îşi retragă banii, iar cei care ignorau decizia ONJN şi continuau să parieze la Bet365 au fost anunţaţi că riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei.

Iniţial, agentia de pariuri online Bet365.com a fost mutată de ONJN de pe lista site-urilor licenţiate pe lista neagră. Motivul includerii pe lista neagră a fost dat de faptul că Bet365 a continuat operarea şi după 10 septembrie 2015, când a expirat perioada de graţie în care aceştia puteau să îşi îndeplinească obligaţiile restante faţă de bugetul de stat.

Comments

comments