Rezultatele dezastruoase obţinute de unele licee la Bac a intrat în atenţia oficialilor din Ministerul Educaţiei. Mai exact, liceele cu rezultate slabe la Bacalaureat vor fi evaluate, analizate, în perioada imediat următoare, de către o comisie din Ministerul Educaţiei.
„În condiţiile în care se constată că există o lipsă de eficienţă din partea cadrelor didactice, doar atunci se poate aplica decizia de desfiinţare. Desfiinţarea liceelor slabe, fie şi a celor cu rata de promovare zero, nu se poate face peste noapte. Măsura poate fi implementată, cel mai rapid, doar începând cu anul viitor şcolar”, a explicat Adriana Oana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu, preşedintele Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport de la Senat, e de părere că vina pentru rezultatele slabe aparţine profesorilor. „Eu cred că şi profesorii care, ani la rând, termină cu o generaţie care nu promovează deloc sau într-o foarte mică măsură, ar fi trebuit să perceapă mediile mici ca pe un semnal de alarmă. Nu putem merge aşa la nesfârşit şi nimeni să nu fie răspunzător de ce se întâmplă acolo”.

Pe ce licee din Argeş s-ar putea pune lacătul…

La Liceul Tehnologic Topoloveni, din 30 de elevi care au dat Bac-ul, doar unul singur a reuşit să promoveze. La fel s-a întâmplat şi la Liceul Tehnologic Auto Câmpulung, unde din 13 elevi doar unul a trecut. La Colegiul Ecologic ”Alexandru Ionescu” Pitești, din 9 elevi au promovat 2 elevi, iar la Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” Ștefănești au promovat trei elevi din 20. La Liceul Tehnologic Nr.1 Mărăcinei au trecut examenul de Bacalaureat 4 elevi din 16.

Comments

comments