Miercuri, 5 iulie, la Palatul Elisabeta din București, nouă elevi argeșeni, au fost premiați de Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, în urma participării la Concursul Internațional de Creație Originală Basmele Reginei Maria. Aflat la a XII-a ediție, acesta este organizat de Palatul Copiilor din Craiova și de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, cu participarea Colegiului Național Frații Buzești Craiova, a Colegiului Național Carol I Craiova și se desfășoară sub Inaltul Patronaj al Altețelor Lor Regale, Principesa Margareta și Principele Radu ai României.

Ediția de anul acesta a avut două secțiuni: creație literară originală (basm și pagini de jurnal) și artă plastică (pictură digitală și pictură clasică). Competiția a adunat aproape o mie de participanți, elevi din România, Serbia, Italia, Turcia și Grecia. Premiile au fost acordate de către Principesa Margareta, în grădina Palatului Elisabeta, ceea ce a sporit emoțiile celor prezenți.

Dintre cei nouă elevi argeșeni premiați, opt sunt de la Palatul Copiilor Pitești (Georgescu Ana Maria, Răduț Bianca, Șandru Daria, Calcan Bianca, Stroe Sara, Benția Anda, Cîrstea Natașa, Cîrstea Mădălina), elevi înscriși la Cercul de Creație literară, aflați sub directa coordonare a doamnei profesoare Simona Marineață și unul de la Școala Gimnazială Traian Pitești, Marineață Dimitrie, elev al doamnei profesoare Tintatu- Comănescu Cremona.

Toți copiii au fost sprijiniți în acest demers minunat și de doamna directoare a Palatului Copiilor, profesor Ramona Linte, dar și de doamna directoare a Școlii Gimnaziale Traian, profesor Cristina Tulea. Toți cei nouă elevi au obținut Premiul I, spre marea lor bucurie, dar și a profesorilor, și a părinților.

Cele mai reușite creații originale au fost publicate într-o antologie de basme, care a fost înmânată fiecărui premiant împreună cu diploma. Ne mândrim cu rezultatele minunate obținute de elevii argeșeni și le dorim mult succes și în continuare!

Comments

comments