Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat miercuri seară de ministrul Sănătății, Victor Costache, și de șeful DSU, Raed Arafat, care au susținut o conferință de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Este vorba de un bărbat din județul Gorj, care ar fi intrat în contact cu cetățeanul italian care a vizitat, recent, ţara noastră. Bărbatul urmează să fie transferat la Institutul “Matei Balş”, din Capitală.

“În urma testarii făcute persoanelor din jud. Gorj, avem primul caz confirmat cu COVID-19 pe teritoriul României. Starea bărbatului e bună, nu manifestă simptome şi nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru încă 33 de teste din acea zona şi probabil vor mai fi”, a declarat, miercuri seara, ministrul Sănătăţii.

Raed Arafat: ”Pacientul este într-o stare bună, nu prezintă febră, tuse, nu prezintă simptome. Pentru că este pozitiv, el va fi transferat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospecială cu izoleta pregătită, sunt deja plecați de la Craiova pentru preluarea persoanei de la domiciliu și transportul ei până la „Matei Balș”.

În casa respectivă mai sunt 7 persoane, toate au fost testate negativ. Având în vedere că persoana testată pozitiv și este un contact direct, toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază, li se vor asigura toate nevoile, dar nu vor putea pleca de acasă.

Comments

comments