Ocolul Silvic Privat „Stejarii Muscelului”, cu sediul social în Topoloveni, a fost înfiinţat în 2011.

„Cel mai important obiectiv al nostru este să promovăm normalitatea în silvicultură şi să implementăm o nouă mentalitate. Avem o experienţă de lucru şi cu parteneri străini şi cu mici proprietari, dar şi cu deţinători de pădure, organizaţi în diverse forme de proprietate. Această pagină o dorim o platformă de dezbateri pe probleme silvice, implicit pe probleme de mediu.
Ocolul Silvic Privat „Stejarii Muscelului” este singurul ocol din ţară care a luat în pază 3.000 ha de pădure din zone abandonate de stat de 15 ani. Am constatat că nu interesează pe nimeni această experienţă!

PĂDUREA ARE NEVOIE DE TINE..! Pădurea a făcut posibilă apariţia şi supravieţuirea noastră ca specie şi a contribuit decisiv la evoluţia civilizaţiei umane prin resursele pe care ni le-a oferit, continuând şi astăzi ca, din prima până în ultima secundă a vieţii fiecăruia, să ne ţină pe toţi în viaţă prin oxigenul pe care-l produce. Acum, când schimbările climatice şi fenomenele meteo extreme provocate de distrugerea a mai bine de 50% din Pădurile Planetei ne afectează şi influenţează tot mai grav şi des vieţile şi ne ameninţă viitorul, trebuie să învăţăm cum să reducem presiunea pe care o exercităm – direct sau indirect – asupra Ecosistemelor Forestiere pentru a restabili echilibrul natural şi pentru a ne asigura supravieţuirea ca indivizi şi specie.

Pentru valoarea ecologică, economică, peisagistică şi spirituală a pădurilor, dar şi pentru că reprezintă cea mai importantă resursă naturală regenerabilă a României, care acoperă astăzi doar 27% din suprafaţa ţării, faţă de 80% cât ocupa acum 1.000 de ani. Protejarea Pădurilor ar trebui să fie o prioritate pentru toţi membrii responsabili ai societăţii. Pregătirea şi resursele noastre le folosim pentru a concepe şi implementa împreună cu partenerii potriviţi cele mai eficiente şi necesare acţiuni, proiecte şi campanii de informare, educare şi conştientizare a opiniei publice, în general, şi a tinerelor generaţii în particular, prin intermediul cărora contribuim la protejarea Pădurilor şi, implicit, la îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor. Avem convingerea că, prin implicarea şi contribuţia noastră, a tuturor, putem combate adevăraţii adversari ai Pădurilor care, în esenţă, sunt: lipsa de etică şi educaţie, lăcomia, sărăcia, dezinteresul, neimplicarea şi lipsa de responsabilitate socială”, este mesajul echipei managerială a Ocolului Silvic Privat „Stejarii Muscelului”.

„Dacă este o cetate sfântă a neamului, aceasta a fost şi este pădurea. Iar dacă este o cetate a românismului mai tare dărâmată, cu mai multe spărturi în ziduri, cu mai multe inimi şi cu mai multe glasuri străine înăuntrul ei, aceasta este tocmai cetatea cea mai sfântă a neamului, pădurea” – Marin Dracea

Comments

comments