OAMGMAMR Argeş anunţă: Examenul de grad principal pentru asistenţii medicali se susţine în NOIEMBRIE 2017

Ordinul Asistenților Medicali din România organizează și în anul 2017 examenul de grad principal pentru asistenții medicali.

La examenul de grad principal se pot înscrie asistenții medicali care fac dovada unei experiențe profesionale cumulată de minim 5 ani în specialitatea în care au obținut titlul de calificare, dobândită în condițiile legii până la data susținerii examenului.

Asistenții medicali care au desfăşurat activitate de voluntariat și se înscriu pentru susținerea examenului, vor depune Contractul de voluntariat încheiat în conformitate cu prevederile Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România şi Certificatul de voluntariat emis de către organizaţiile-gazdă, încheiat conform art. 10 alin. (4) din Legea nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România, vechimea acumulată în perioada de voluntariat se calculează în funcţie de timpul efectiv de lucru prestat.

În situaţia în care asistentul medical a exercitat profesia pe teritoriul altui stat, acesta va depune, în copie legalizată şi traducere legalizată, documente emise de autoritatea competentă a statului în cauză din care să rezulte perioadele de exercitare efectivă şi legală a profesiei pe teritoriul acelui stat.

În cazul candidaților cu formare profesională efectuată în străinătate și recunoscută în România, în condițiile legii, candidatul va depune copia diplomei obținute în străinătate însoțită de traducerea legalizată în limba română și de copia documentului de recunoaștere a calificării în România.

”€Pentru asistenții medicali, obţi­ne­rea gradului principal este foarte așteptată în fiecare an pentru că poate aduce un plus la venitul salarial, și nu în ultimul rând, 10 credite emc în anul în care a fost obținut titlul.

Datele de desfășurare a examenului, pe specialități sunt:
02.11.2017 –€ examen –€ asistenţi medicali generalişti, surori medicale, oficianţi medicali;
03.11.2017 –€ examen –€ asistenţi medicali – alte specializări, altele decât asistenţi medicali generalişti.

Înscrierile la examen se fac în perioada 09-25.10.2017, pentru toate specialităţile, la sediul filialei noastre” a precizat Estera Stămoiu președintele Ordinului Asistenților Medicali Argeș.

Condiţiile de participare la exa­men, calendarul de desfășurare, actele necesare depunerii dosarului de înscriere, vor fi publicate pe website-ul OAMGMAMR – Filiala Ar­geş, respectiv www.oammr-arges.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.