O tânără americancă a fost amendată pentru ședere ilegală în Argeș. Poliţiştii de imigrări din Argeş au depistat o femeie din Statele Unite ale Americii, care nu a părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. Aceasta a fost sancţionată contravenţional şi obligată, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş au organizat pe 4 aprilie, o acţiune proprie, în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă. În cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistată, cu şedere ilegală, o femeie din Statele Unite ale Americii, în vârstă de 29 de ani. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că aceasta a intrat legal în România în baza convențiilor internaționale prin care se desființează unilateral regimul de vize și nu a părăsit teritoriul ţării noastre în termen de maximum 90 zile.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acesteia o decizie de returnare de pe teritoriului României, prin care este obligată să părăsească ţara în 15 zile și i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 600 lei.

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale a străinilor, utilizând toate resursele proprii de care dispune şi cooperând cu toate instituţiile cu atribuți în domeniu, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre.

Comments

comments