O româncă a câştigat 400.000 de euro la Loteria de Crăciun din Spania

0
296

Românca Irina Dobras din Almeria, Spania, a câştigat 400.000 de euro la Loteria de Crăciun.

În zonă trăiesc mulţi români. Tragerea este foarte urmărită pentru că numerele sunt distribuite în 160 de serii, adică pot ajunge la peste o mie de oameni, scrie stiri.tvr.ro.

Elevii de la Colegiul San Ildefonso din Madrid sunt cei care anunţă în fiecare an numerele câştigătoare de la Loteria de Crăciun. În perechi de câte doi, copiii cântă numărul care cade din urnă şi premiul asociat acestuia.

La această ediţie, Lorena Ştefan, o elevă româncă, a fost cea care a cântat numărul 79.140, El Gordo, premiul cel mare al loteriei de Crăciun. Posesorii lozurilor cu acest număr au posibilitatea să câştige cel puţin 400 de mii de euro pentru fiecare bilet.

Cele mai multe bilete cu numărul premiat au fost vândute în Roquetas de Mar, în sudul Spaniei, unde există o comunitate importantă de români.
Valoarea marelui premiu este de 640 de milioane de euro pentru că numărul câştigător este tipărit în 160 de serii a câte 10 lozuri fiecare. Astfel, banii vor ajunge la cel puţin 1600 de persoane care au cumpărat un loz sau au contribuit la bilete de loterie luate la comun cu prieteni, rude sau colegi de serviciu.
Loteria de Crăciun a împărţit anul acesta 2,24 de miliarde de euro şi peste 15 mii de premii de cel puţin 1000 de euro au ajuns în mai multe regiuni din Spania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here