Hotelul Vidraru Posada, aparţinând omului de afaceri Gheorghe Badea, distrus de un incendiu

0
717

Ieri după amiază, în jurul orei 17,00, la acoperişul Hotelului Posada Vidraru, al omului de afaceri Gheorghe Badea, a izbucnit un incendiu.

Angajaţii au observat fum ieşind din anumite zone şi au chemat de urgenţă pompierii. Din nefericire, poziţia hotelului, situat cu trei laturi deasupra lacului, a îngreunat foarte tare intervenţia. Odată cu întreruperea curentului electric, ca măsură de prevedere, dat fiind că pompierii acţionau cu apă şi spumă şi se putea produce un alt incident, s-a blocat şi funcţionarea hidranţilor. Lipsa apei a întârziat foarte mult lichidarea incendiului iar pompierii au fost nevoiţi să găsească altă sursă de alimentare.

Gradual, au ajuns să intervină zece echipaje cu zece autospeciale cu apă şi spumă, două autoscări mecanice, un autocamion cu motopompe şi un echipaj al ambulanţei SMURD de la Detaşamentele de Pompieri Curtea de Argeş, Piteşti, Bradu şi Mioveni. La faţa locului echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei angajate, în vârstă de 27 de ani, intoxicată cu monoxid de carbon, care a fost transportată la spital. Incendiul s-a manifestat la acoperişul şi mansarda hotelului pe o suprafaţă de aproximativ 550 mp. La această intervenţie au participat 60 de subofiţeri şi 5 ofiţeri ISU, precum si echipaje ale Poliţiei, Jandarmeriei, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență şi Vânători de Munte. Eforturile echipelor de intervenţie au fost deosebite şi susţinute pe o lungă perioadă de timp, (peste 12 ore) având in vedere condiţiile date, suprafaţa mare de manifestare a incendiului, degajările mari de fum şi posibilitatea extinderii incendiului la pădurea învecinată.

Incendiul a fost lichidat deabia la ora 7,52, potrivit datelor oficiale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. În cursul zilei de azi, o comisie mixtă se va deplasa acolo pentru a cerceta şi stabili cauza probabilă a producerii incendiului. Hotelul deţinea însă toate avizele şi autorizaţiile necesare. În aceste condiţii, nu se pune problema sancţionării proprietarilor.  
 
La această oră, la locul incendiului de la Vidraru se mai află în supraveghere două autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţa de peste 500 metri pătraţi la acoperiţul şi mansarda unităţii de turism. În cursul zilei de azi, o comisie mixtă se va deplasa acolo pentru a cerceta şi stabili cauza probabilă a producerii incendiului, au comunicat oficial ISU Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here