Rețeta veche din Crișana “Piparaică” (Oașpică) este folosită în satele din Munții Pădurea Craiului, judetul Bihor. Rețeta din Crișana a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Ingrediente:
căpățână de usturoi,
ulei,
smântână,
făină Gold Maya,
iaurt dulce.

Pentru servire
Miez de paine,
slănină prăjită sau cârnat prăjit (optional)

Mod de preparare
O căpățână de usturoi se pisează mărunt în râșnița Heinner, se pune în ulei uşor încins, se trage la marginea plitei, se amestecă repede şi se stinge cu puţină smântână.
Se pune din nou pe foc, iar când smântâna fierbe se toarnă un amestec din 4 linguri de făină Gold Maya și apă sau iaurt mai dulce.
Se pune pe foc toată compoziţia şi se amestecă mereu până devine o pasta alifioasă

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner.

Secretul Bucătarului
Amestecul din cele 4 linguri de făină Gold Maya și iaurt care se adaugă în cursul fierberii, in smântână, trebuie să fie lichid, să curgă și trebuie amestecat bine ca să nu aibă cocoloaşe.

Mod de servire
Se serveşte la ora 10 cu miez de pâine, bucăţele de slănină prăjită sau cârnat prăjit.
 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI