O piteşteancă realizează cadouri inedite din hârtie

ORIGINALITATE Plictisită de lucrurile convenţionale, piteşteanca Ştefania Preda confecţionează, în tehnica origami, obiecte de decor şi cadouri inedite.

Dacă v-aţi plictisit să căutaţi cadouri în magazinele obişnuite şi dacă acestea vi se par deja comune şi prea puţin interesante pentru a mai semnifica ceva, piteşteanca Ştefania Preda vă propune ceva inedit: obiecte de decoraţiuni interioare, rame foto, bibelouri, amulete, jucării sau chiar bijuterii, modele garantat originale şi deosebite, făcute din … hârtie.

După ikebana şi alte tehnici de origine asiatică, este rândul quilling-ului şi al origami-ului, adică tehnica împăturirii şi cea a rulării hârtiei, să câştige teren şi să fie folosite şi la noi pentru realizarea de lucruri inedite. „Arta împăturirii hârtiei, cunoscută sub numele de origami, provine de la cuvintele japoneze „ori”, care înseamnă „a îndoi” şi „kami”, care înseamnă „hârtie”. La noi, a început doar în ultimii doi ani să fie mai cunoscută. În ceea ce priveşte „quillingul”, acesta este arta de a înfăşura hârtia. Dacă la origami formele se  realizează dintr-o bucată de hârtie, la quilling se folosesc doar fâşii, rulate în diferite moduri. Originile nu sunt prea cunoscute, dar vine tot din Asia. Eu am început să lucrez aşa ceva când m-am întrebat ce fel de decoruri să aleg pentru nuntă, şi, împreună cu soţul meu, am decis că aş fi vrut ceva diferit pentru invitaţii noştri. Aşa că am început să facem nişte lebede micuţe din origami, iar pe masa noastră aranjamentul a fost pus într-o lebădă mare.
După nuntă, am început să fac mai multe modele. Mi-au plăcut mai mult cele în varianta 3D, care se fac din mai multe bucăţele de hârtie, care se îmbină apoi între ele. Durează mai mult, sunt mai migăloase, dar mi se par mai frumoase şi mai utile. Am început să fac mai mult de plăcere şi am descoperit că şi la noi, în România, există persoane care apreciază aceste lucruri. Majoritatea obiectelor realizate până acum au fost făcute cadou pentru cei din familie sau pentru prieteni”, spune Ştefania Preda.
Aceasta însă lucrează şi la comandă pentru oricine doreşte un obiect special, pentru propria plăcere sau pentru a-l face cadou. Ştefania are o pagină de Facebook, „Origamiart Pitesti”, şi un blog,  pe care postează modele pe care le poate realiza la comandă şi unde doritorii pot cere mai multe detalii despre obiecte şi preţuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.