O nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice începe în luna mai în Municipiul Pitești. Acest proiect de colectare va începe în 5 mai și va dura până pe 4 iunie, când se va închide cu o tombolă a participanților în campanie, dedicate Zilei Mediului.

Organizatorii – Primăria Municipiului Pitești și Asociația RoRec, alături de operatorul local partenerSave The World SRL, invită toți piteștenii să se implice în acest program, deoarece Ziua Mediului merită să fie sărbătorită într-o comunitate responsabilă.

Ziua Mediului ar merita să fie sărbătorită în fiecare zi. Căci suntem, din păcate, foarte pricepuți în a strica natura și reușim prea puțin să reparăm ceea ce stricăm. E foarte grav ceea ce se întâmplă în aceste timpuri cu sănătatea noastră. Și nicio autoritate nu va reuși să rezolve problema, dacă nu facem ceva în acest sens, fiecare dintre noi: să colectăm selectiv deșeurile, să păstrăm curățenia străzilor și a pădurilor, să plantăm un pom, să nu mai risipim alimentele în mod iresponsabil, să protejăm apele. Să ne pese un pic mai mult de ce se întâmplă în jurul nostru! Astfel putem avea măcar o speranță că vom putea proteja împreună ceea ce ar trebui să iubim și să respectăm cel mai mult: viața!” – a spus Andreea Idriceanu-Calev, Manager Comunicare Asociatia RoRec.

Pentru cei care au echipamente electrice mari și grele, există serviciul GRATUIT de colectare care poate fi apelat fără costuri la 0800 444 800 sau cu tarif normal la 0773 929 613 de luni până vineri, între orele 09.00-17.00.

Toate comenzile venite până pe data de 3 iunie vor fi preluate de operatorul de colectare Save The World SRL, pe bază de programare telefonică, direct de la domiciliile dumneavoastră sau de la birou! Echipele operatorilor locali vă vor suna în maximum trei zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor.

Cei care se vor debarasa corect de aceste deșeuri în cadrul campaniei noastre dedicate Zilei Mediului vor participa la tombola ce va avea loc în data de 4 iunie, ora 13.00, la Primăria Municipiului Pitești.

Premiile puse la bătaie de organizatori sunt: 2 x mașină de găurit și înșurubat, 2 x șurubelniță cu acumulator, 2 x polizor unghiular, 2 x uscător de păr, 2 x blender, 2 x aspirator de mână.

Noi, europenii, producem anual în jur de 10.000.000.000 (miliarde!) de kilograme de deșeuri electrice. Abia putem număra zerourile! Să nu credeți că nu contribuim și noi la această cifră! În România doar 10% (aproximativ) din deșeurile noastre electrice sunt colectate. Celelalte electronice aruncate au fost fie reciclate în condiții neconforme, comercializate ilegal, exportate sau pur și simplu aruncate în coșurile de deșeuri reziduale. Chiar și în puținele state membre ale UE cu sisteme de raportare robuste și eficiente, monitorizarea eforturilor de decontaminare și condițiile de tratament la standarde nu sunt întotdeauna în siguranță. DEEE conțin multe materii prime critice care se pierd la gropile de gunoi. Sursa: www.collectors2020.eu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI