Doctor stomatolog Eny Pavel: Preveniţi îngălbenirea dinţilor! Remedii naturiste pentru albire

Doctor stomatolog Eny Pavel: Preveniţi îngălbenirea dinţilor! Remedii naturiste pentru albire.În primul rând, o igienă orală corespunzătoare, perierea corectă de 2-3 ori/zi, utilizarea aţei dentare în mod regulat, apa de gură, produsele de albire. Dacă nu aveţi posibilitatea de a vă curăţa dinţii după fiecare masă, clătiţi gura cu apă din abundenţă. Evitaţi antibioticele care pot provoca discromii ale dinţilor. Renunţaţi la fumat. Evitaţi consumul de alimente ce pot păta dinţii. Evitaţi consumul de dulciuri, în special pe al celor dure. Îngălbenirea dinţilor şi producerea cariilor sunt produse de dulciuri, în special cele de tipul bomboanelor.

Dar nu cantitatea de dulciuri este cea care conduce la carierea dinţilor, ci modul în care sunt consumate acestea şi când. Atunci când beţi băuturi carbogazoase sau alimente bogate în zahăr în timpul zilei, smalţul dinţilor este expus unor acizi nocivi. Dropsurile pentru tuse sau dropsurile mentolate pentru respiraţie proaspătă pot părea inofensive, însă şi acestea contribuie la apariţia sau agravarea cariilor. Se recomandă o pauză de cel puţin trei ore între consumul de alimente şi băuturi bogate în zahăr, acestea fiind consumate după masă, pentru că nu e producţia mărită de salivă din timpul ingerării să cureţe acizii, bacteriile şi zahărul de pe suprafaţa dentară. Se interzice categoric consumul de băuturi înainte de a dormi, deoarece în timpul somnului cantitatea de salivă produsă este mult mai diminuată”, ne precizează doctorița stomatolog Eny Pavel.

Periajul dinţilor se face cu cel mult o oră după ce aţi mâncat, pentru a evita îngălbenirea acestora. În cazul băuturilor carbogazoase, încercaţi să le consumaţi cu paiul, după care să clătiţi gura cu apă. Încercaţi să vă terminaţi masa cu un măr, care are un efect similar de curăţare a dinţilor cu o periuţă de dinţi. Fructele şi legumele previn şi inflamarea gingiilor, sunte sfaturile doamnei doctor.

Remedii naturiste pentru tratarea dinţilor îngălbeniţi

Pe lângă produsele care conţin agenţi de albire a dinţilor şi tratamentele disponibile în cabinetele medicilor dentişti, există şi remedii naturiste care ajută la albirea dinţilor: lămâile, care ajută la gingii; praful de albit pe bază de scorţişoară, salvia dată prin râşniţa de cafea; partea albă a cojii de portocală; bicarbonatul de sodiu; pulpa de căpşună. Totuşi, înainte de a încerca aceste remedii este bine să consultaţi medicul stomatolog pentru a vă recomanda soluţiile optime pentru cazul dumneavoastră, în funcţie de cauzele producerii îngălbenirii şi pentru sănătatea dinţilor şi gingiilor.

Stratul de smalţ este destul de subţire pentru a suporta diverse metode agresive de albire a dinţilor, iar combinarea necontrolată a diverselor metode poate crea şi mai multe probleme la nivelul dinţilor şi al cavităţii bucale. Dinţii îngălbeniţi sunt totuşi doar o problemă de estetică şi nu trebuie să cauzaţi daune permanente, din dorinţa de a avea dinţi din ce în ce mai strălucitori şi un zâmbet perfect. Aceste remedii nu vor avea efecte impresionante, dar vă vor ajuta la curăţarea dinţilor şi la îmbunătăţirea aspectului lor”, ne sfătuiește stomatologul Eny Pavel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here