STARUL PATRUPED Născută anul trecut la Piteşti, maidaneza Lara a stat câteva săptămâni la Biobaza Smeura, după care a ajuns la o familie din oraşul Ludwigsburg, lângă Stuttgart. Povestea căţeluşei este prezentată pe larg într-unul dintre cele mai importante cotidiane regionale din Germania. La niciun an de când a părăsit Piteştiul, Lara a ajuns vedetă în presa germană. Cazul maidanezei Lara şi al noii sale familii a fost prezentat pe larg într-unul dintre cele mai importante cotidiane regionale din Germania, Ludwigsburger Kreiszeitung, ce are un tiraj zilnic de 47.000 de exemplare. După cum scriu jurnaliştii germani, cea care a adoptat-o pe Lara – o doamnă veselă şi simpatică pe nume Schlager Brigitte Hennrich – este cunoscută printre prieteni ca „Privighetoarea şvabă”, deoarece are o voce puternică. În acelaşi timp, doamna Hennrich  iubeşte mult animalele şi, împreună cu soţul său, a fost cucerită de Lara. Conform ziarului german, „Lara s-a născut vara trecută undeva în apropiere de oraşul Piteşti. Angajaţii de la Smeura – cel mai mare adăpost de animale din lume, unde sunt aproximativ 3.500 de câini vagabonzi – au găsit puiul abandonat, neglijat şi epuizat şi l-au adus la acest adăpost pentru câinii vagabonzi. „Câinii vagabonzi din România sunt, de multe ori, prinşi şi ucişi sau lăsaţi în agonie”, spune Brigitte Hennrich. „Mama Larei a fost probabil ucisă de către nişte vânători de animale şi puiul a fost lăsat singur”.  
La Smeura, Lara a fost hrănită, vaccinată, microcipată – şi, după câteva săptămâni, a fost dusă împreună cu alţi câini, în Germania, printr-o asociaţie parteneră. În scurt timp a ajuns la adăpostul pentru câini de la Ludwigsburg.
Îndureraţi de moartea căţeluşei lor Liza, Brigitte şi soţul ei Benny Hennrich se aflau în căutarea unui nou patruped de companie. Au ajuns la adăpostul pentru câini şi au fost cuceriţi de Lara din Piteşti. Brigitte a stat două ore în braţe cu căţeluşa care tremura, reuşind, în cele din urmă, să o calmeze. După câteva zile, familia Hennrich a primit o veste-şoc: medicul veterinar a observat că Lara are o tulburare de creştere şi avea picioarele strâmbe. Însă asta nu le-a afectat iubirea pentru căţeluşă: „Şi fotbalistul Uwe Seeler, de asemenea, are picioarele strâmbe, iar noi nu suntem în căutarea Claudiei Schiffer”, spune soţul Brigittei.
Timpul le-a rezolvat, însă, pe toate. Lara a crescut şi este un câine frumos şi are acum picioarele normale şi drepte. Familia Hennrich a investit bani buni în tratamentul homeopatic şi într-un psiholog. Lara are energie şi poftă de viaţă şi „este acum un membru al familiei”, spune Brigitte Hennrich.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI