SC Turbonef SRL din Vâlcea este o renumită fabrică de clopote bisericeşti, motiv pentru care majoritatea parohiilor din Argeş apelează la ea atunci când vor să se doteze cu clopote. Astfel, în ultimii 10 ani, peste 20 de biserici argeşene şi-au achiziţionat clopotele de la fabrica din judeţul vecin, printre acestea numărându-se parohii din Piteşti, Câmpulung, Albeşti, Ştefăneşti, Bascov, Topoloveni, Tigveni, Miceşti, Cicăneşti, Buzoieşti, Uda, Ioneşti, Cepari sau Popeşti. Cele mai multe dintre clopotele comandate au cântărit între 30 şi 100 de kilograme, iar preţul pentru un clopot pleacă de la 4.000 de lei, la care se adaugă un plus şi pentru modelul cerut.
Deoarece fabrica de la Vâlcea oferă şi servicii de personalizare a clopotelor, majoritatea bisericilor au cerut ca pe clopote să fie inscripţionate numai numele parohiei destinate şi de foarte puţine ori numele persoanelor care au făcut donaţii pentru plata clopotelor.
Cea mai recentă comandă venită de la Argeş pentru meşterii de la Vâlcea sunt crucile pentru turlele Parohiei „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” din Piteşti, situată lângă Spitalul Militar. Majoritatea clopotelor sunt fabricate din bronz, iar pentru ca acestea să nu se fisureze în timp, fabrica de la Vâlcea a decis să fabrice şi limba din acelaşi material. Şi pentru că nu toate bisericile îşi permit să achiziţioneze un clopot nou, vâlcenii au adoptat şi varianta primirii la schimb a unui clopot vechi, fapt ce scade foarte mult din preţ.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI