O aeronavă TAROM a adus în țară 9 tone de material sanitare din China. “200.000 de masti FFP2 au ajuns in Romania, cu o cursa TAROM, in urma unei achizitii realizata din China de catre UNIFARM SA. Materialele vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate catre cele aflate in judete cu un numar mare de persoane confirmate pozitiv”, a anuntat, vineri seara, Grupul de Comunicare Strategica.

Aeronava TAROM  care a aterizat aseara pe Aeroportul Otopeni a realizat cursa in baza unui contract comercial pentru perioada 2-3 aprilie 2020, pe ruta Bucuresti – Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) pentru a aduce 9 tone (cca 100 mc) de materiale sanitare necesare in lupta cu noul virus coronavirus (COVID-19).

Materialele vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în județe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv.

“În plină criză generată de pandemia de coronavirus, care ține la sol cea mai mare parte din flotele companiilor aeriene, TAROM reușește să se reinventeze și să găsească soluții pentru a susține eforturile autorităților” a anuntat TAROM.

Este primul zbor comercial de acest tip (full cargo) realizat de către compania Tarom. Echipajul a fost format din șapte persoane: patru piloți comandanți (Cristian Iancu, Adrian Preda, Mădălin Gherghina) sub conducerea directorului de zbor, pilotul-instructor Florin Susanu, doi tehnicieni aeronave (Florin Postolache și Cristian Mitu) și un supervizor responsabil cu siguranța și centrajul încărcăturii pe durata zborului (loadmaster Andrei Petre).

După revenirea în țară, venind dintr-o zonă galbenă privind răspândirea Covid 19, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie și, ulterior, va putea să fie planificat pentru zborurile următoare.

„Așa cum am declarat încă de la începutul acestei crize, compania TAROM va răspunde oricărei inițiative menite să susțină lupta împotriva acestei pandemii. Mai mult, încercăm activ să găsim soluții și să venim cu propuneri în sprijinul autorităților, iar faptul că șapte dintre colegii noștri s-au oferit voluntar să înfrunte orice risc și să zboare către China este o dovadă în plus că suntem pregătiți să rămânem în prima linie. Le mulțumesc pentru efort lor și celorlalți colegi care au lucrat la conversia celor două aeronave pentru a obține, într-un timp foarte scurt, această capabilitate de transport marfă. Menționez faptul ca aceasta cursă nu ar fi fost posibilă fără imensul sprijin acordat de către Reprezentanții Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Aeronautică Civila Romana, Ambasada României în Republica Populară Chineză și Ambasadei Republicii Populare Chineze în România”, a declarat directorul general TAROM, George Barbu.

Sunt așteptate și alte transporturi conținând achiziții realizate de Compania Națională Unifarm SA, care vor fi comunicate pe măsură ce se vor concretiza.

În prezent, Compania Tarom are pregătite două aeronave de pasageri de tip Boeing din categoria 737-800 NG pe care le poate converti (scaune scoase) pentru a efectua zboruri de tip full cargo și a transporta materiale sau echipamente. Tarom va onora, în continuare, orice cerere pentru astfel de zboruri având în vedere nevoia acută de materiale și echipamente medicale atât de necesare în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus (COVID-19).

Comments

comments