Deşi per total, numărul bolnavilor cronici din judeţul nostru a înregistrat o scădere faţă de aceeaşi lună a anului anterior, din păcate, însă, a crescut numărul argeşenilor care suferă de cele mai frecvente boli ale secolului. Astfel, numărul argeşenilor afectaţi de diabet zaharat a crescut cu 1.716 persoane, a celor care suferă de cancer, cu 769 de persoane, iar, numărul celor care suferă de tulburări mintale este mai mare cu 1.094 de persoane.

Potrivit ultimelor date furnizate de DSP Argeş, numărul bolnavilor cronici din judeţul nostru a scăzut cu 223 de persoane. Dacă la sfârşitul lunii august a anului trecut erau înregistraţi 231.869 de bolnavi, în aceeaşi lună, anul acesta se aflau înregistraţi 231.646 de persoane.

Cea mai frecventă afecţiune rămâne tot hipertensiunea arterială, 70.352 de argeşeni suferind de această boală, deşi numărul acestora a scăzut cu 1.716 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi numărul suferinzilor cu inima a scăzut cu 1.163 de persoane, însă în continuare foarte mulţi argeşeni depind de tratamentele împotriva bolilor cardiace – 33.914.

Stresul la locul de muncă, amplificat de criza economică şi de problemele familiale au dus la creşterea numărului argeşenilor care suferă de tulburări mintale, în judeţul nostru fiind înregistrate 30.257 de persoane, cu 1.094 mai multe faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. Şi numărul bolnavilor de diabet zaharat a crescut cu 1.716, în prezent fiind în evidenţa DSP, 29.099 argeşeni suferinzi de această boală.

1.808 gravide în evidenţa DSP Argeş

În ceea ce priveşte numărul gravidelor, în Argeş se află în evidenţa DSP 1.808 viitoare mămici, iar în ultima lună centralizată au fost înregistrate 159 de avorturi. Tot din ultimele date aflăm că numărul naşterilor, dar şi al deceselor înregistrate în Argeş se află într-o uşoară scădere. În luna august, ultima lună centralizată, în Argeş au fost înregistrate 519 decese, cele mai frecvente au survenit din cauza bolilor aparatului circulator: ca hipertensiunea arterială, infarctul miocardic, boli ale inimii, boli cerebro-vasculare – 326 de cazuri, iar din cauza cancerului au murit 110 argeşeni.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI