TVR MOLDOVA sărbătoreşte 1 Decembrie şi prin programarea unor filme româneşti istorice, de excepţie, având-o protagonistă pe Ecaterina Teodoroiu, eroina Războiului de Reîntregire.

Ecaterina Teodoroiu (Ilinca Goia) este singura femeie care participă la bătălie.
În film mai apar personaje precum Regina Maria (Maia Morgenstern), Regele Ferdinand (Eusebiu Ștefănescu) şi generalul Alexandru Averescu (Sergiu Nicolaescu).

Ecaterina Teodoroiu – Regia Dinu Cocea – Luni, 30 noiembrie, ora 22:00

În distribuţie, telespectatorii din Republica Moldova îi pot revedea pe Stela Furcovici şi Ion Lupu.
Alături de ei, joacă Mihai Mereuță, Ion Caramitru, Amza Pellea și Ilarion Ciobanu.

La începutul Primului Război Mondial, o tânără învăţătoare din Târgu Jiu se înrolează voluntar ca infirmieră de companie. După moartea fratelui său, obţine permisiunea de a pleca pe front.
Bucuriile şi durerile se succed în viaţa ei, în contextul situaţiilor dramatice de pe front, agravate în iarna anului 1917 de epidemia de tifos exantematic. Ecaterina Teodoroiu ajunge la Mărăşeşti în faţa mitralierelor inamice.

“€・Ecaterina Teodoroiu”€・ este un film românesc din 1978, regizat de Dinu Cocea după un scenariu de Mihai Opriș și Vasile Chiriță.

Filmul relatează participarea tinerei eroine Ecaterina Teodoroiu (1894-1917) ca voluntar în luptele din Primul Război Mondial.

Asociația Cineaștilor din România (ACIN) a acordat în anul 1978 Premiul pentru coloană sonoră inginerului Dan Ionescu pentru activitatea sa la acest film, precum și Diploma de onoare pentru rolul (debut) al actriței Stela Furcovici.

FILMELE TALE DE ACASĂ, LA TVR MOLDOVA!

Comments

comments