Nu ratați ”Festivalul Țuicii” de la Coșești! Pe 6 octombrie sunteţi așteptați pe Valea Păcurarului

538 views

Nu ratați ”Festivalul Țuicii” de la Coșești! Pe 6 octombrie sunteţi așteptați pe Valea Păcurarului. 6 octombrie, Valea Păcurarului, Coşeşti! Nu rataţi ”Festivalul Țuicii”,  binecunoscuta sărbătoare a producătorilor de pe Valea Doamnei, ajunsă la cea de a XIV-a ediţie.

“€Vă aşteptăm cu drag să ne bucurăm de această sărbătoare şi de minunatele tradiţii şi meşteşuguri care mai dăinuiesc încă pe aceste meleaguri pitoreşti!” este mesajul primarului Coşeştiului, Nicu Pană.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Coșești în minunatul cadru natural al Văii Păcurarului.

La festival vor fi prezenţi meşteşugari şi producătorii individuali își vor prezenta renumita țuică, produsele de ceramică cunoscute în întreaga lume, butoaiele de lemn cum numai aici se fac și superbele costume populare specifice comunei și zonelor din împrejurimi.

Manifestarea are ca principal scop continuarea campaniei de promovare a țuicii drept băutură națională românească, cât și a produselor tradiționale specifice zonei Muscelului. Aceasta a fost demarată cu ocazia primului “Festival al Ţuicii”, care a fost organizat pe 19 mai 2002, la iniţiativa primăriţei de atunci, Elisaveta Tudose.

Comments

comments