Noul ministru al Muncii îl contrazice pe cel al Finanțelor: Pensionarii vor decide dacă vor încasa banii pe card sau de la poștă

728 views

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, declara în urmă cu o lună, că vrea ca statul să nu mai dea 600 de milioane lei anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română. Marius Budăi, noul ministrul al Muncii îl contrazice însă pe șeful Finanțelor și declară că pensionarii vor avea opțiunea de a decide în continuare dacă vor să încaseze banii prin intermediul băncilor, pe card, sau de la oficiile poştale.

„Cu siguranță va continua acest mod de a plăti pensiile prin cont, pensionarii ridicând banii de la bancomate, dar va continua şi plata prin Poşta Română. În ultima şedință de Guvern am mărit cuantumul sumei plătite către Poşta Română pentru serviciile noastre. Pensionarii vor avea opțiunea de a alege“, a afirmat Marius Budăi. În condițiile în care Casa Națională de Pensii se află în subordinea Ministerului Muncii, oficialul susține că acest din urmă minister este singurul în măsură să inițieze un astfel de proiect, de natură să elimine poştaşii din ecuația plății pensiilor. „Nu cred că vreun oficial din ministerul Muncii a spus aşa ceva. Nu pot să cred”, a subliniat noul şef de la cârma Ministerului Muncii, făcând referire directă la afirmația lui Eugen Teodorovici.

În prezent, din cei 5,3 milioane pensionari cărora Casa Națională de Pensii Publice le plătește pensiile, 3,2 milioane încasează drepturile prin Poșta Română, iar 2,17 milioane prin intermediu a 22 de bănci, printre care cele mai importante sunt CEC, BCR și BRD, fiecare având arondați 380 mii – 409 mii pensionari.

Comments

comments