Conform unui comunicat de presă trimis zilele trecute de Penitenciarul Colibaşi, instituţia are un nou director, începând cu data de 1 decembrie 2012, în persoana lui Daniel Emanuel Conea. Acesta vine de la Penitenciarul din Târgu-Jiu, unde a ocupat funcţia de „Agent operativ principal I” şi, conform presei din oraşul lui Brâncuşi, în 2011, numele noului director de la Colibaşi apărut într-o anchetă a DNA.

După declanşarea unui scandal de corupţie la vârful conducerii Penitenciarului din Târgu-Jiu, procurorii de la Anticorupţie au verificat mai multe documente cu operaţiuni fiscale suspecte derulate de unitate, printre care şi unele deconturi pentru chiria apartamentului agentului Daniel Conea. Ca angajat în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii şi Prevenirea Terorismului în mediul penitenciar (DCCPT), fosta SIPA, Conea deconta lunar sume pentru plata chiriei deşi, conform declaraţiei de avere, deţine o casă în comuna Schela din Târgu-Jiu.
Fost agent de vânzări la o firmă care se ocupă cu motoare şi uşi de garaj, Conea e de cinci ani în sistemul penitenciar, iar în primăvara acestui an s-a înscris şi la concursul de ocupare a postului de director al Penitenciarului din Târgu-Jiu. În urma examenului, Daniel Conea s-a clasat pe locul al treilea, obţinând doar nota 6,80.
Tot despre Conea, presa a mai scris că activitatea sa în cadrul DCCPT a fost pusă de multe ori la îndoială, având în vedere că, în Penitenciarul de la Târgu-Jiu, destui deţinuţi aveau telefoane mobile.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI