Nouă persoane bănuite de contrabandă şi spălare de bani, reţinute în urma percheziţiilor din judeţul Argeş

Peste 880.000 de ţigarete, 38 de telefoane mobile, 20.000 de lei şi bijuterii din aur (30 de grame) şi alte bunuri au fost ridicate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Piteşti, în urma a 34 de percheziţii efectuate joi, 19 noiembrie.

De asemenea, 16 persoane au fost conduse la audieri, dintre care 9 au fost reţinute.

Joi, 19 noiembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti au efectuat 34 de percheziţii, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în contrabandă şi spălare de bani.

La activităţi au participat şi poliţişti de la structurile de combatere a criminalităţii organizate din Suceava, Galaţi şi Satu-Mare, poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, de la Centrul Chinologic Sibiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, cu 4 efective canine de “detectare tutun”.
 
Au fost efectuat 27 de percheziţii pe raza judeţului Argeş, 2 în judeţul Suceava, 2 în judeţul Satu – Mare şi 3 în judeţul Galaţi, la persoane bănuite că, începând cu anul 2014, ar fi constituit sau, după caz, ar fi aderat ori sprijinit o grupare infracţională organizată, în scopul săvârşirii de infracţiuni de contrabandă cu ţigări şi spălare de bani.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 882.460 de ţigarete, 20.000 de lei, bijuterii din aur (30 de grame), 38 de telefoane mobile, 5 calculatoare, 14 cartele SIM şi o tabletă.

Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi organizat în municipiul Piteşti o reţea clandestină de distribuţie şi vânzare a ţigărilor de contrabandă, asumându-şi fiecare roluri bine stabilite privind aprovizionarea, distribuţia, depozitarea, vânzarea, fiind stabilite legături permanente cu sursele de aprovizionare din judeţele Suceava, Galaţi şi Satu – Mare.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 2.400.000 de lei.

16 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri. 9 dintre acestea au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentate instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
                       
BIROUL DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here