Cluburile, barurile, sălile de cinematograf şi centrele comerciale din Argeş, amendate de ISU cu peste un milion de lei

În perioada 5 noiembrie – 18 noiembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a organizat şi desfăşurat o serie de acţiuni de control.

Astfel, în baza Planului de măsuri privind controalele de prevenire a situaţiilor de urgenţă  la obiective cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri discoteci, săli de cinematograf/ spectacole şi centre comerciale din judeţ s-au executat un număr de 43 de acţiuni inopinate în localităţile Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, Bascov, Moşoaia, Bradu şi Lunca Corbului.

În cadrul acestor activităţi, specialiştii în prevenire au depistat 90 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, fiind aplicate 61 sancţiuni contravenţionale, dintre care 19 avertismente şi 42 de amenzi în valoare de 1 121 500 lei.

Principalele nereguli identificate în teren au constat în: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, nerespectarea reglementărilor referitoare la utilizarea focului deschis (de exemplu, lumânări) şi a efectelor speciale artistice/pirotehnice, precum şi cele referitoare la reglementarea fumatului.
 
Totodată, cu prilejul controalelor executate au fost depistate şi patru încălcări grave ale cerinţei de securitate la incendiu, situaţie care a generat aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor la operatorii economici care desfăşoară activităţi în domeniul alimentaţiei publice şi de agrement (un restaurant şi un club  din municipiul Piteşti, un restaurant din municipiul Curtea de Argeş şi o sală de spectacole din comuna Bascov).

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 25 de  acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.
Activitatea pompierilor salvatori se desfăşoară în sprijinul şi pentru cetăţean, principalele obiective ale instituţiei noastre fiind eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionarea situaţiilor de urgenţă. Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite este necesară dezvoltarea culturii de securitate în rândul populaţiei, activitate ce vizează reducerea numărului situaţiilor de urgenţă, care de cele mai multe ori se soldează cu victime omeneşti şi pagube materiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.