Nou centru de permanență în Argeș, la Călinești. Va funcționa în regim de gardă pentru toți locuitorii din zonă

Nou centru de permanență în Argeș, la Călinești. Va funcționa în regim de gardă pentru toți locuitorii din zonă. Începând cu 1 octombrie, un nou centru de permanenta va furniza servicii medicale. Centrul este înfiintat in comuna Călinești și este cel de-al șaptelea centru de permanență din județul Argeș.

Centrele de permanență reprezintă o pârghie importantă a sistemului sanitar, care trebuie să asigure acces la servicii medicale indiferent de zona în care se află pacientul și de ora la care sunt solicitate.

Identificarea unor soluții moderne pentru a oferi pacienților acces la serviciile medicale în zona rurală, în special la cele preventive, precum si stabilirea unor acte normative care să reglementeze înființarea și funcționarea unor centre de permanență a implicat un efort conjugat, atât a profesioniștilor din domeniul sanitar, cât și a factorilor decizionali, astfel că necesitatea socio-medicală a acestor centre de permanență, înfiinţate la nivelul întregii ţări, implicit la nivelul judeţului Arges a fost stabilit printr-o serie de acte normative.

Sunt șase centre de permanenta funcționale la acest moment: Bogați, Bârla, Cuca, Domnești, Mozăceni și Valea Argeșelului, însa din 1 octombrie 2021, va funcționa un centru nou si in comuna Călinești. Aici se va asigura continuitatea asistentei medicale primare pentru un număr important de locuitori din zonă. Casa de Asigurări de Sănătate va deconta serviciile medicale oferite pacienților din zona Călinești și zonelor limitrofe, în conformitate cu prevederile legislative, finanțarea activității medicale intrând in atribuțiile instituției”, a declarat ec. Cristian Mitrofan, Directorul General al CAS Argeș.

Centrele de permanență fixe sunt unități sanitare și funcționează în regim de gardă. În zilele lucrătoare, garda se instituie în centrul de permanenţă între orele 15,00 – 8,00 şi numai după terminarea programului stabilit pentru activitatea curentă a medicilor de familie în cadrul cabinetelor de medicină de familie din zonele arondate. În zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, precum şi în zilele declarate libere de către Guvernul României, garda începe de la ora 8,00 şi durează 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here