Legea parteneriatului civil a fost respinsă în Camera Deputaților

0
120

Legea parteneriatului civil a fost respinsă în Camera Deputaților. Legea privind parteneriatul civil a fost respinsă marți de Camera Deputaților, for decizional. 229 de parlamentari s-au pronunțat împotriva ei, doar 57 pentru, iar 6 s-au abținut de la vot.

Proiectul, care stabilea regimul juridic al parteneriatului civil, a fost susținut în dezbateri doar de membrii USR PLUS.

Hai să ne revenim, să fim în UE! De ce să fim codașii Europei? Dacă vrem să creștem natalitatea, atunci vom reglementa și parteneriatul civil. USR PLUS este pentru reglementarea parteneriatului civil, pentru că România trebuie să fie o țară care se dezvoltă, a declarat deputatul USR PLUS Simina Tulbure.

Din partea PNL, deputatul Daniel Gheorghe a susținut că parteneriatul civil este „o instituție surogat care parazitează dreptul civil”. El consideră că relațiile homosexuale ar fi dus la declinul Imperiului Roman.

Parteneriatul civil a fost construit ca o formă de a păcăli societatea pentru căsătoriile între persoanele de același sex. Este o inițiativă care  subminează căsătoria și familia. Dar care sunt bazele? O să vă spun câteva lucruri interesante. Pot să vă vorbesc despre declinul Imperiului Roman. Și declinul nu s-a produs din cauza invaziilor germanicilor ci datorită declinului moral. Și acest declin moral a fost oprit de creștinism prin familia creștină, prin valorile morale creștine, a spus liberalul, în cadrul dezbaterilor.

Deputatul AUR Ilie Coleșa a afirmat că „parteneriatul civil nu se adresează cuplurilor heterosexuale, ci de același sex”.

Ni se spune că natalitatea ar fi în pericol dacă nu adoptăm parteneriatul civil. Natalitatea este distrusă și de acest concept prin care familia tradițională este bagatelizată, lovită, distrusă în mod sistematic. Această inițiativă are scopul de distrugere a familiei tradiționale. Trebuie să păstrăm familia tradițională, este copyrightul nostru, a declarat Coleșa.

Pentru social-democrați, legea parteneriatului civil nu a constituit o prioritate.

Nu este prioritar pentru societatea românească o discuție de acest tip. Din perspectivă religioasă, familia se întemeiază între un bărbat și o femeie. Eu cred că trebuie să ne concentrăm pe principalele probleme: criza sanitară, a afirmat deputatul PSD Dumitru Coarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here