“Gata! Ce a fost greu a trecut! Urmeaza recuperarea.
Halux Valgus sau, pe românește, monturi. Am decis sa le scot, asta și pentru ca am găsit o echipa medicală de excepție, condusă de Prof. Dr. Cătălin Cirstoiu, argesean de-al nostru, căruia ii mulțumesc și pe aceasta cale pentru înaltul profesionalism dovedit!”, a scris notăriţa pe pagina sa de Facebook.

Profesorul Cătălin Cârstoiu, manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, este fiul fostului prefect de Argeş, Ion Cârstoiu.

Monturile sau Hallux Valgus reprezinta o diformitate a degetului mare al piciorului numit haluce care apare prin devierea vârfului halucelui spre celelalte degete însoţit de devierea mediala a metatarsului catre interiorul piciorului formând o proeminenta dureroasa si inestetica.
Aceasta diformitate se agravează in timp, unghiul metatarso-falangian si intermetatarisan devine mai mare si piciorul se deformeaza. Un unghi metatarsian normal este mai mic de 9 grade si cel metatarso-falangian mai mic de 15 grade.

Apare mai frecvent la femei decât la bărbaţi, mai ales la femeile elegante care obişnuiesc sa poarte tocuri si încălţăminte îngusta. Nu se ştie cauza exacta a apariţiei monturilor, însa sunt câţiva factori de risc asociati prin care studiile au aratat ca persoanele cu istoric familial sunt mai predispuse sa le “mosteneasca”, cu artrita reumatoida, obezitate si piciorul plat.

Comments

comments