Normele pentru aplicarea Legii anti-bullying în şcoli au fost publicate în Monitorul Oficial. Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 221/2019 – Legea împotriva violenței psihologice/antibullying în școli au fost publicate în Monitorul Oficial.

“Legea și normele de aplicare reprezintă un pas important pentru asigurarea demnității tuturor copiilor! În acest sens, pentru prevenirea violenței psihologice-bullying, în fiecare unitate de învățământ va fi înființat un grup de acțiune anti-bullying din care vor face parte maximum 10 membri. Între aceștia se vor regăsi directorul unității de învățământ, profesorul consilier școlar, trei cadre didactice formate în problematica violenței, inclusiv a violenței psihologice-bullying, doi sau mai mulți reprezentanți ai elevilor, un reprezentant al părinților, reprezentanți ai autorității locale” se arată într-un comunicat oficial al Ministertului Educaţiei.

Ordinul de ministru care aprobă normele metodologice de aplicare a Legii nr. 221/2019 poate fi consultat aici: https://bit.ly/3hrxS5Y (fișier pdf).

Legea de prevenire și combatere a bullying-ului, completată de normele metodologice, este rodul unei colaborări susținute a tuturor stakeholder-ilor din România, reprezentanți ai statului și ai societății civile: Ministerul Educației și Cercetării, ANDPDCA – Persoane cu Dizabilități, Copii și Adopții, Serviciul de Analiză şi Prevenire a Criminalității din Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, CMBRAE, Colegiul Psihologilor din România- Restart CPR, Consiliul Național al Elevilor, Salvati Copiii Romania, Asociatia Parintilor Isteti, Simona Ciff [simonaciff.ro] și Itsy Bitsy.

Comments

comments