Noi reguli la frontierele Uniunii Europene, noi reguli și la granițele României!

Începând cu data de 07.04.2017, Poliția de Frontieră Română și autoritățile de frontieră din statele vecine (Ungaria, Bulgaria) vor pune în aplicare prevederile Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen (Regulamentul 399/2016), privind efectuarea de verificări sistematice în punctele de frontieră.

Verificările permit statelor membre să se asigure că persoanele respective nu reprezintă o amenințare pentru ordinea publică, securitatea internă sau sănătatea publică, în scopul îmbunătățirii securității Uniunii Europene și a cetățenilor acesteia.

Acestea constau în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară. Cu această ocazie se prefigurează creşteri ai timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, în punctele de frontieră rutiere.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here