Doi români surprinși la pescuit în Marea Neagră. Aceştia foloseau 44 de cuști metalice interzise de lege

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au surprins doi cetățeni români, în timp ce pescuiau în Marea Neagră, folosind 44 de cuști metalice de pescuit, unelte interzise de lege.

În data de 05.04.2017, acționând în baza unor informații primite de la lucrătorii SCOMAR (Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului de la Marea Neagră), polițiștii de frontieră de pe nava MAI 3007, din cadrul Grupului de Nave Mangalia, aflați în misiune de supraveghere şi patrulare pe Marea Neagră, au identificat, travers de plaja 2 Mai din judeţul Constanţa, o ambarcaţiune cu 2 persoane la bord, în timp ce lăsau la apă mai multe unelte de pescuit de formă cilindrică (cuști metalice de pescuit).

În momentul în care cele două persoane au observat nava Poliţiei de Frontieră, au abandonat uneltele de pescuit și s-au îndreptat către plaja 2 Mai. Odată ajunși la mal, bărbații au fost opriți de un echipaj aflat la mal, aparţinând Grupului de Nave Mangalia.

În cadrul verificărilor preliminare s-a constatat că persoanele în cauză sunt 2 cetăţeni români, în vârstă de 57, respectiv 64 de ani, ambii domiciliaţi pe raza municipiului Mangalia.
Echipajul navei MAI 3007 a procedat la verificarea uneltelor de pescuit abandonate de cei doi bărbați, constatând că este vorba despre 44 cuşti de pescuit, unelte interzise pescuitului sportiv și industrial, fără captură de peşte în ele.

Poliţiştii de frontieră au procedat la ridicarea și confiscarea celor 44 de dispozitive de pescuit industrial, iar în cauză efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here