Casa de Asigurari de Sanatate Arges informeaza publicul despre noile reglementari in ceea ce priveste acordarea concediilor medicale.

Conform  Odonantei de Urgenta nr. 30/2020, care cuprinde masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului, au fost modificate OUG 158/2005 aprobat cu modificari si completari prin Legea 399/2005, cu modif acte normative care contin reglementări privind modul de acordare a concediilor si indemnizatiior de asigurări sociale de sanatate, astfel:

– In contextul actual, asiguratii carora li se interzice continuarea activitatii pentru a evita raspandirea infecterii cu coronavirus  sau pentru pentru cei deja infectati, pe durata stabilita prin certificatul eliberat de Directia de Sanatate Publica,  pot beneficia de drepturile prevazute de prezenta ordonanta, respectiv concedii medicale si indemnizatiile aferente pentru carantina, fara impunerea conditiei existentei stagiului minim de asigurare.

– Certificatele de concediu medical acordate, care cuprind a 91-a zi si cele care depasesc 183 de zile, se eliberează si se decontează fara avizul medicului expert al asigurarilor sociale.

Biroul de Presa
CAS Arges

Comments

comments

DISTRIBUIȚI