Noi avertizări Cod portocaliu și galben de vreme rea, emise de ANM

Noi avertizări Cod portocaliu și galben de vreme rea, emise de ANM: Vijelii, ploi torențiale și grindină, în jumătate de țară. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis trei atenționări meteo Cod portocaliu și Cod galben de vijelii, ploi torențiale și grindină, valabile până mâine, în peste jumătate din județele țării.

Atenționarea meteo Cod portocaliu intră în vigoare astăzi, la ora 14:00, și este valabilă până la ora 22:00.

În intervalul menționat, în jumătatea nordică a Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 60-80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, dar pe arii restrânse.

Atenționarea meteo Cod galben intră în vigoare astăzi, la ora 12:00, și este valabilă până miercuri, 25 august, ora 10:00.

În intervalul menționat, în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Banat, Maramureș și la munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25-40 l/mp.

O altă atenționare meteo Cod galben este valabilă în perioada 25 august, ora 10:00 – 26 august, ora 10:00.

În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova și local în Banat, Oltenia, Muntenia și la munte, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25-40 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here