Firmele mici şi mijlocii vor putea accesa noi ajutoare de stat nerambursabile de până la 135.000 de lei pentru dezvoltarea activităţilor comerciale, începând din 6 iulie 2015.

 

Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă 2015, derulat de Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, va putea fi accesat de firme în perioada 06.07.2015 ora 10.00  – 15.07.2015 ora 20.00. Firmele mici şi mijlocii îşi vor putea înscrie planurile de investiţii pe o aplicaţie electronică ce va fi deschisă în perioada menţionată pe site-ul Direcţiei Politici Antreprenoriale şi Implementare Programe pentru IMM din subordinea ministerului.

“Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri lansează o nouă schemă de minimis care vine în sprijinul dezvoltării și promovării întreprinderilor mici și mijlocii. Prin acest program, beneficiarii eligibili primesc un ajutor de maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA).  Valoarea maximă a ajutorului financiar nerambursabil nu poate depăşi suma de 135.000 lei pentru fiecare beneficiar. Vor putea accesa ajutorul de stat firmele mici şi mijlocii şi societăţile cooperative care au ca obiect de activitate comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă de la construcţii, tâmplărie, service auto, comerţ cu piese auto, cu calculatoare, până la editarea softurilor sau atelierele de cizmărie”, a precizat Simona Brătulescu, consilier al ministrului Andrei Gerea pe departamentul IMM-uri.

Bugetul alocat programului pentru comerţ pe anul 2015 este de 20.000.000 lei, cu posibilitatea suplimentării, din care 18 milioane de lei pentru acordarea de alocaţii financiare nerambursabile şi două milioane de lei la dispoziţia Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri pentru cheltuieli aferente serviciilor de redactare a programelor de dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii, serviciilor de conducere a programelor şi cele complementare acestora, de monitorizare, evaluare şi control.  

În 2015, ministerul estimează că va acorda ajutoare de minimis în această schemă unui număr de minimum 133 de firme.

Comments

comments