Noaptea Muzeelor 2020: „Am decis să nu anulăm această ediţie!”

Noaptea Muzeelor 2020: „Am decis să nu anulăm această ediţie! Noaptea Muzeelor 2020 nu este anulată deocamdată, în ciuda condiţiilor sanitare impuse de pandemie. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) precizează că acest lucru se va întâmpla doar în cazul în care evenimentul va fi interzis explicit de către autorităţi, totodată fiind pregătite multe proiecte culturale pentru mediul online.

„Noaptea Muzeelor a fost afectată profund de actualul context pandemic pe care-l trăim. După cum bine ştiţi, ediţia 2020 trebuia să fie organizată în luna mai. Organizatorul european a mutat evenimentul în data de 14 noiembrie 2020. Din câte înţelegem, nu s-a propus anularea acestei ediţii, deşi Franţa, ţara care organizează evenimentul la nivel european, este prima din Europa care a reluat scenariul de lockdown din cauza celui de-al doilea val pandemic. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România a fost pusă în situaţii extrem de dificile dat fiind evoluţia pandemiei în ţara noastră. (…) Într-un final, am decis să nu anulăm această ediţie decât în cazul, firesc, în care acesta va fi interzis explicit de către autorităţile statului. Dacă la nivel european acest eveniment nu s-a anulat, nu credem că trebuie să o facem noi”, precizează RNMR, luni, într-o postare pe Facebook.

RNMR anunţă că, pe parcursul acestei săptămâni, va începe arhivarea ediţiei 2019 şi actualizarea ofertei online şi offline pe anul în curs.

„Facem menţiunea că unele muzee pot trece între timp din offline în online, cum deja am fost anunţaţi, motiv pentru care o să vă rugăm să vă interesaţi, înainte de a dori să vizitaţi sau să participaţi la evenimentele propuse de un muzeu sau o altă organizaţie culturală, în ce măsură acestea se mai organizează fizic sau au fost mutate în mediul virtual”, mai precizează organizatorul Nopţii Muzeelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here