Ministrul Educaţiei cere monitorizarea cursurilor online. Sunt vizaţi profesorii care nu le fac

Ministrul Educaţiei cere monitorizarea cursurilor online. Sunt vizaţi profesorii care nu le fac. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, luni, că vor fi inspecţii în şcoli, pentru a se vedea cum funcţionează învăţământul online.

Oficialul a anunţat această măsură în condiţiile în care spune că primeşte semnale de la părinţi şi elevi că orele nu se desfăşoară în mod corespunzător.

„Conform raportărilor inspectoratelor școlare, astăzi avem următoarele date: școlii scenariul verde 8797, școli în scenariul galben 5029 și școli în scenariul roșu 3830. Elevii care învață exclusiv online sunt aproximativ un milion, iar în ceea ce privește municipiul București înțeleg că deja s-a încheiat Ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență și s-a decis continuarea tot pentru 14 zile ale învățării în sistem online. (…)

Fac un apel către inspectorii școlari, generali, generali adjuncți și inspectorii școlari din cadrul Inspectoratelor Școlare să intensifice activitatea de monitorizare a lecțiilor desfășurate în sistem online.

Spun acest lucru pentru că în cadrul MEC vin tot mai dese semnale din partea părinţilor şi elevilor că nu se desfășoară aceste activități didactice în sistem online. Ministerul Educației va realiza în această perioadă împreună cu inspectoratele școlare activități de inspecție, de monitorizare”, a spus, luni, ministrul Anisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here