Nicoleta Tănăsoiu este prima femeie din Jandarmeria Română care a participat în misiunile din Afganistan, având rolul de “Guardian Angel”. În anul 2018 și-a sărbătorit ziua de naștere în Afganistan. Împlinea 32 de ani și avea parte de o aniversare inedită. Fără ținute de gală, meniuri fastuoase și cei dragi aproape. Doar vesta antiglonț, arma pe care o avea în permanență la ea și speranța că ziua va trece în liniște.

Nicoleta Tănăsoiu este prima femeie din Jandarmeria Română care a participat în misiunile din Afganistan, având rolul de “Guardian Angel”. Ce înseamnă asta? Asigura protecția colegilor noștri consilieri. Mai exact, în cazul unui atac, trebuia să intervină. Și nu doar atât, ci să acorde și primul ajutor pentru persoanele rănite. Era viața ei, pentru viața lor.
Nu au fost puține momentele când viața chiar i-a fost pusă în pericol. Orice persoană sau mașină străine trebuiau privite ca un potențial pericol, ne povestește Nicoleta.

O permanentă tensiune, o permanentă luptă pentru viață. Și lupta se transforma în teamă când, după ce baza ta a fost atacată, vedeai ducându-se pe tărgi trupurile celor morți în atac. Ne spune că a marcat-o momentul în care prima rachetă a lovit locul unde se afla, tot atunci fiind și prima adăpostire în buncăr. Poate, pentru că, în astfel de momente, simți cât de fină este linia dintre viață și moarte.

Un contrast frapant între experiența trăită și feminitatea Nicoletei. Și, evident, apare întrebarea: de ce ai alege să participi la o astfel de misiune, mai ales ca femeie?
Câteodată, cea mai importantă luptă e cea dusă cu tine și temerile tale. Ai nevoie să-ți demonstrezi ție și nu altora că poți câștiga războaie născute în interiorul tău. O astfel de experiență, precum a Nicoletei, dărâmă bariere și construiește încrederea că imposibilul devine posibil atunci când crezi în tine”, transmite Jandarmeria Română.

Comments

comments